Vánoční cukroví bez stresu. Svěží nepečené kuličky s překvapením uvnitř
Rychlé, jednoduché, bez stresu. Taková příprava vánočního cukroví zní jako sen! Nezapomeňte, že s tímhle (ne)pečením vám rády pomůžou i děti, bude je to určitě bavit a sem tam si sezobnou sladkou borůvku nebo malinu.
Ingredience na 5–6 kuliček:
- 50 g ricotty
- 35 g křehkých sušenek Sedita (Rodinná srdíčka kakaovo-kokosová a/nebo citrónovo-kokosová)
- strouhaný kokos na obalování
- čerstvé kanadské borůvky nebo zmražené maliny (1 ks do každé kuličky)
Postup:
Citronové i kakaové sušenky rozmixujte. Do dvou misek si připravte dobře navážený sýr ricotta. V jedné misce ho spojte s bílými, v druhé s tmavými sušenkami, dokud se nesloučí v jednu hmotu. Zabalte je do potravinové fólie a nechte alespoň půl hodiny v lednici. Připravte si misku s nastrouhaným kokosem a dvě lžičky – pomocí jedné naberte kousek sušenkového těsta a pomocí druhé ho setřete do nastrouhaného kokosu. Doprostřed těsta vmáčkněte zmraženou malinu nebo borůvku. Dotvořte kuličku a znovu ji obalte v kokosu. Tak pokračujte v různých variacích tmavého a světlého těsta a malin nebo borůvek. Jednotlivé kuličky pokládejte na talíř vysypaný lehkou vrstvou kokosu, aby se nelepily. Pak je nechte uležet v chladničce alespoň půl hodiny. Po vyjmutí z lednice nečekejte příliš dlouho, stačí pár minut. Kuličkami se můžete také předzásobit, v lednici vydrží 2–3 dny.