Zimní růžový salát coleslaw se šmrncovním křenem
Coleslaw, to je zelí, mrkev a spousta majonézy. My si uděláme zimní typ tohoto salátu, který bude navíc zbarvený lehce do růžova.
TIP: Zkuste místo klasického křenu přidat smetanový nebo jablečný křen ze skleničky.
Ingredience:
6 vrchovatých lžiček majonézy
2 lžičky smetanového křenu
šťáva z ½ citronu
lžíce bílého vinného octa (možno vynechat)
čerstvě mletý pepř
lžíce cukru krupice
necelá lžička soli
200 g bílého zelí
100 g červeného zelí
menší mrkev
Postup
Začneme dresinkem. Smíchejte majonézu, křen, citronovou šťávu (případně bílý vinný ocet), pepř, trochu cukru a sůl. Důkladně promíchejte, ať se vše spojí. Nechte odpočívat 15 minut až hodinu, ale klidně i do druhého dne. Nakrájejte bílé nebo červené zelí na co nejtenčí nudličky, nebo nastrouhejte nahrubo. Nastrouhejte také mrkve, můžete i úplně najemno, aby nebyla v salátu tak nápadná. Všechno spolu promíchejte. Nechte opět odpočívat v lednici a ochutnejte, zda salát ještě potřebuje sůl či cukr. Červené zelí pak během salátového odpočinku všechno jemně zbarví dorůžova.
Výsledek doporučujeme konzumovat jako přílohu ke kuřecím stripsům: https://www.stream.cz/menutovka/dozlatova-smazene-kureci-stripsy-v-nestoudne-dobrem-testicku-64734541