Jíst se smí všechno, ale v rozumné míře. Prasárna je brownie s hořčicí, říká Karolína Fourová
Celý díl (71 minut) je na HTTPS://HEROHERO.CO/MICHAEL
Hosty Mashupu jsou foodblogerka, která vyvrací mýty o jídle a radí, jak se vrátit ke zdravému stravování Karolína Fourová a režisérka, choreografka a performerka. Obě jsou autorky knižních bestsellerů, mluví o disciplíně a správné míře, obě mají zkušenosti s poruchami příjmu potravy.
Mají silnou vůli? Co svým profesím obětovaly? Co je zdravá míra – ať už v baletu nebo ve stravě? A jak překonaly poruchy příjmu potravy? Podívejte se na jejich Mashup!
"Musíme se naučit mít rozumnou míru. Z jídel není prakticky nic prasárna. V rozumné míře můžeme jíst prakticky všechno. Důležité je, jak vypadá celkový jídelníček. Když si dám odpoledne hrstkou brambůrků, ale jinak jím celý den normálně, to se tam ztratí. Alkohol by lidé konzumovat neměli. Kudy teče, tudy škodí," říká odbornice na výživu Karolína Fourová.
"Nelíbí se mi koncept tlaku na sebe sama, kdy si člověk sám na sebe tvoří bič. A pokud nesplňuje to, co si předsevzal, cítí pocit viny. Pokud je návyk spojen s motivací, nemusím mít extra silnou vůli. Pokud je motivace dostatečně silná a pocit mi přináší potěšení, nemusím návyk přemáhat," říká perfomerka, režisérka a tanečnice Miřenka Čechová.