Tajemství čínské instantní polévky: Vyrábí se na Moravě a my víme, jak
14. dubna 20259 586
Famílie Romana Frenka má vystaráno, šikovný kuchtík se v roce 1999 rozhodl vsadit na nejistotu. Sbalil svých pár švestek a odletěl s kamarádem z Vietnamu Milošem do jeho rodné vlasti. Miloš polévky dovážel, Roman je chtěl vyrábět. A to na Moravě!
Dohodl se s jednou továrničkou na nudle, sehnal peníze na stroje a pustil se do míchání těsta a jeho smažení, sušení a balení. Dnes po 25 letech od onoho okamžiku, zdá se, má vyhráno. Jeho čínské polévky z Moravy jsou na pultech většiny evropských obchodních řetězců.
Mnoho lidí mu na začátku nevěřilo, ale když se zamyslel, došel k počtu kusů, které dodal na trh. Za čtvrt století jde o dvě miliardy balení, která byla zalita horkou vodou v kancelářích nenasytných strávníků.
Podcast Mikslefpiksle, který mohou pravidelní diváci odebírat i na https://herohero.co/mujpodcast tímto dává nahlédnout pod pokličku Romana Frenka na Moravě. V nejbližší době s ním přineseme rozhovor, ve kterém zjistíme podrobnosti o tom, jak mu to dnes šlape a kam směřuje v byznysu dál.
JB TV