Dokonale jemná hrášková panna cotta s medem a lesním ovocem
27. dubna 20216 597
Další díl #MirkaStudio přináší díl pro děti i dospělé! Recept: 350 g smetany ke šlehání 33%, 240 g pyré ze zeleného hrášku, 4 plátky želatiny, 120 g medu, nastrouhaná kůra z ½ limetky, ostružiny a lístky máty na ozdobu.
Postup: Želatinu namočíme do studené vody. Mražený hrášek povaříme asi 10 minut, umixujeme a propasírujeme, abychom měli jemné pyré. V kastrůlku zahřejeme šlehačku, ale nevaříme. Vložíme vyždímanou želatinu a mícháme do rozpuštění. Pak vmícháme hráškové pyré a limetkovou kůru. Nalijeme do skleniček a po vychladnutí ozdobíme ostružinami a lístkem máty. Ovoce použijeme podle chuti a sezóny.