Domino kostky pro milovníky marcipánu
Domino kostky jako luxusní dortíčky na vánoční stůl.
Recept:
120 g hladké mouky
120 g krupicového cukru
10 g kypřícího prášku do pečiva
5 g perníkového koření
2 g soli
4 vejce
500 g brusinek
10 g pektinu
1/2 strouhané fazole tonka
2 g muškátového květu
1 špetka chilli
nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče
200 g marcipánu
700 g hořké čokoládové polevy
Postup: Vejce vyklepneme do kotlíku, přidáme cukr a vyšleháme. Do vyšlehané pěny prosejeme mouku, kakaový prášek, kypřicí prášek, sůl a perníkové koření. Důkladně promícháme, těsto je trochu tužší než klasický piškot. Hmotu rozetřeme na plech, který je namazaný a vysypaný. Pečeme na 190 °C asi 8 minut. Po upečení necháme vychladnout. V hrnci rozvaříme brusinky s cukrem a pektinem, přisypeme koření, nastrouhanou kůru a krátce povaříme. Směs necháme vychladnout, dokud mírně nezhoustne. Korpus obrátíme a sloupneme pečicí papír. Na plát rozetřeme ovocnou náplň a necháme ztuhnout. Marcipán rozválíme na velikost plechu a položíme na želé. Poté nakrájíme na kostky asi 2 x 2 cm. Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme. Poté do ní kostky zcela ponoříme a necháme ztuhnout.