Jemné čokoládové lanýže na tři způsoby. Udělejte si radost domácí bonboniérou
Milujete čokoládu stejně jako já? Ano? No tak to musíte vyzkoušet tyto úžasně lahodné čokoládové lanýže! Hurá na ně.
Recept: 300 g čokolády, 250 g smetany ke šlehání, 25 g másla, 30 g medu, 2 g perníkového koření, 50 g kandované pomerančové kůry, pražené mandlové lupínky či jiné dekorační posypy.
Postup: Smetanu, med a máslo zahřejeme, ale nevaříme. Pak přelijeme čokoládu a
mícháme do rozpuštění.
Ganache rozetřeme na plech, necháme chladit, občas promícháme až do
zatuhlé konzistence. Pak rozdělíme na tři díly. Jednu část nastříkáme na plech bez dochucování. Druhou část obohatíme nasekanou kandovanou pomerančovou kůrou a do třetí části vmícháme perníkové koření. Dáme do chladničky ztuhnout.
V páře za neustálého míchání rozpustíme čokoládu, nesmí být teplá.
Ztuhlé lanýže namáčíme do čokolády a obalujeme v pražených mandlových lupíncích, nebo v různých dekoračních posypech. Bonbóny můžeme obalit i kakaem, ale také můžou zůstat jen polité. Po ztuhnutí klademe do papírových košíčků.
PS: Lanýže vydrží v chladničce 3 týdny. Jsou bez konzervantů.