Krémově jemný cheesecake, který se vám bude rozplývat na jazyku
2. května 202150 214
Máme ho tady! Tenhle recept na Cheesecake je naprosto dokonalá záležitost. Nebudu zdržovat, pusťte se do něj.
Recept těsto: 300 g hladké mouky, 75 g cukru, 200 g másla, 1 vejce, 1 čajová lžička prášku do pečiva, vanilka, nastrouhaná citronová kůra, špetka soli
Recept Náplň: 125 g měkkého másla, 200 g cukru, 5 vajec, 500 g tvarohu (sušší pokud možno), 200 g zakysané smetany, 200 g šlehačky, nastrouhaná kůra z citronu (můžete použít i šťávu), vanilka / tonka, 60 g vanilkového pudinku nebo kukuřičný škrob.
Těsto: Máslo, cukr, vejce sůl, vanilku a citronovou kůru utřeme a zapracujeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Necháme trochu vychladit, pak rozválíme a těstem vyložíme formu.
Náplň: Máslo vyšleháme s cukrem, do kterého postupně přidáme jedno vejce po druhém. Pak vmícháme tvaroh, zakysanou smetanu, citronovou kůru, vanilku a pudink.
Šlehačku ušleháme, lehce nedošlehanou vypneme a vmícháme do tvarohové náplně. Krém vylijeme na těsto do formy a tvarohový dort pečeme v předehřáté troubě při 170 ° C po dobu 1,5 hodiny.
Důležitá rada od Mirky:
Po maximálně 30 minutách vyjměte koláč z trouby a nařízněte jej nožem po celém obvodu od okraje asi 1 cm tak, aby došlo k přerušení povrchového napětí a dort se neroztrhl na povrchu. Po pečení může být řez otevřený a vypadat neatraktivně, ale po ochlazení zase zmizí, koláč se stane rovným a nebude vidět žádná trhlina.
Dort dozdobíme ovocem podle vlastní fantazie.