Krémově jemný cheesecake, který se vám bude rozplývat na jazyku
Máme ho tady! Tenhle recept na Cheesecake je naprosto dokonalá záležitost. Nebudu zdržovat, pusťte se do něj.
Recept těsto: 300 g hladké mouky, 75 g cukru, 200 g másla, 1 vejce, 1 čajová lžička prášku do pečiva, vanilka, nastrouhaná citronová kůra, špetka soli
Recept Náplň: 125 g měkkého másla, 200 g cukru, 5 vajec, 500 g tvarohu (sušší pokud možno), 200 g zakysané smetany, 200 g šlehačky, nastrouhaná kůra z citronu (můžete použít i šťávu), vanilka / tonka, 60 g vanilkového pudinku nebo kukuřičný škrob.
Těsto: Máslo, cukr, vejce sůl, vanilku a citronovou kůru utřeme a zapracujeme prosátou mouku s kypřícím práškem. Necháme trochu vychladit, pak rozválíme a těstem vyložíme formu.
Náplň: Máslo vyšleháme s cukrem, do kterého postupně přidáme jedno vejce po druhém. Pak vmícháme tvaroh, zakysanou smetanu, citronovou kůru, vanilku a pudink.
Šlehačku ušleháme, lehce nedošlehanou vypneme a vmícháme do tvarohové náplně. Krém vylijeme na těsto do formy a tvarohový dort pečeme v předehřáté troubě při 170 ° C po dobu 1,5 hodiny.
Důležitá rada od Mirky:
Po maximálně 30 minutách vyjměte koláč z trouby a nařízněte jej nožem po celém obvodu od okraje asi 1 cm tak, aby došlo k přerušení povrchového napětí a dort se neroztrhl na povrchu. Po pečení může být řez otevřený a vypadat neatraktivně, ale po ochlazení zase zmizí, koláč se stane rovným a nebude vidět žádná trhlina.
Dort dozdobíme ovocem podle vlastní fantazie.