Lahodné švestkové knedlíčky s marcipánem, mákem a přepuštěným máslem
Bramborové knedlíčky každý milujeme. Jak je dělám já si ukážeme v tomto #MirkaStudio video-receptu. Tak hurá na to!
Recept: 1000 g vařených, jemně nastrouhaných brambor, 600 g bramborového škrobu, 1 jablko, 15 g soli, 50 g másla, švestky, 150 g marcipánu, mletý mák, strouhaný tvrdý tvaroh, nebo opražený nastrouhaný perník, moučkový cukr na posyp, přepuštěné máslo.
Postup: Vařené brambory oloupeme a nastrouháme, necháme vychladnout a vymícháme s máslem, solí a škrobem. Jablko oloupeme, nastrouháme na jemno a vmícháme do těsta. Uválíme válec, která rozkrájíme na kolečka a do každého zabalíme vypeckovanou švestku, do které jsme vložili kousek marcipánu. Knedlíky velmi dobře uzavřeme a uválíme kouli. Vkládáme do vroucí vody. Po 2 minutách zamícháme a vyndaváme, jakmile nám vyplavou na povrch.
Knedlíky posypeme a osladíme podle chuti, nakonec polijeme máslem. S těstem pracujeme krátce a rychle, aby nám nezřídlo.