Luxusní a předražená dubajská čokoláda. Trend sociálních sítí si můžete vyrobit doma a levně
🍫 DUBAJSKÁ ČOKOLÁDA 🍫 #recept 🥹 Neodolala jsem a pustila se do natáčení receptu s je to bombaaa 💣❤️ Zkuste také 🙏
Recept:
300 g kataifí vlasového těsta
20 g tahini pasty /sezamová pasta/
350 g pistáciového krému
40 g drcených pistácií
250 g 60% čokolády
Postup:
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, nesmí pálit /ideálně na 28 C/ a vylijeme čokoládovou formu. Dobře vyklepneme čokoládu a formu očistíme. Necháme ztuhnout.
Kataifí je těsto v podobě jemných vlasových nudlí, ze kterého se vyrábí tradiční druh řecké baklavy.
Kataifí nakrájíme na menší kousky a opražíme na pánvi do zlatova. Vysypeme do mísy a přidáme tahini pastu, pistáciový krém a drcené pistácie.
Náplň rozetřeme do formy se zatuhlou čokoládou asi 2 mm pod okraj. Celou formu zatřeme opět čokoládou. Necháme ztuhnout a vyklopíme z formy.
S čokoládou si můžeme vyhrát, ozdobit dle vlastní fantazie a vyrobit velmi atraktivní dárek.
Pistáciový krém
Recept:
150 g pistácií
150 g loupaných mandlí
140 g moučkového cukru
150 g bílé čokolády
200 g Olej z vlašských ořechů
1 g mleté vanilky
Postup:
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, nepřehříváme!
Do mixéru nasypeme všechny suroviny, nalijeme olej a rozpuštěnou čokoládu a vymixujeme do hladkého krému.
Krém má trvanlivost 3 - 4 týdny, neboť je bez konzervantů.
Tip: Mandle mohou být nahrazeny kompletně pistáciemi.