Mandarinkový řez
Postup: Omyté mandarinky vaříme asi 2 hodiny. Pak vodu slijeme a mandarinky rozřízneme na půl, abychom vybrali pecky a mandarinky rozmixujeme. Vejce s cukrem a nastrouhanou tonkou vyšleháme a vmícháme mandlovou mouku, kypřící prášek. Nakonec vmícháme rozmixované mandarinky. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 C asi 25 minut. Forma průměr asi 15 cm. Mascarpone, cukr, smetanu ke šlehání, vodu z pomerančových květů a nastrouhanou kůru vyšleháme. Krémem omažeme dortík a dozdobíme dle vlastní fantasie.
Recept:
200 g mandarinek celých (včetně kůry)
3 vejce
100 g cukru
130 g mandlové mouky
1 g nastrouhané tonky
5 g kypřícího prášku do pečení
500 g mascarpone
100 g moučkového cukru
200 g smetany ke šlehání
2 polévkové lžíce vody z pomerančových květů
Nastrouhanou kůru z 1 mandarinky