Sladké překvapení ve skořápce: Velikonoční vajíčka plněná vaječným likérem
Letošní fashion je zde! Plněná a zdobená vajíčka jsou úžasný dezert a když přidáte likérek, máte i žloutek. V tomto #MirkaStudio se hlavně naučíte glazuru a zdobení. Líbí se vám recepty?
Velikonoční vajíčka recept: 2 vejce, 40 g cukru krupice, 40 g hladké mouky, 10 g kakaového prášku, nastrouhaná pomerančová kůra, 150 g mléčné čokolády, 80 g šlehačky, vaječný likér, bílek, moučkový cukr, potravinářská barviva
Postup: Vejce s cukrem a pomerančovou kůrou ušleháme do husté pěny. Pak lehce vmícháme prosátou mouku s kakaovým práškem. Do každé vyfouknuté a umyté vaječné skořápky stříkneme piškot. Nesmíme naplnit více než 1/3 obsahu vejce (aby se po upečení piškot do skořápky vešel).
Pečeme v rozpálené troubě asi 10 minut 180 °C. Necháme vychladnout. Šlehačku zahřejeme, nevaříme. Vylijeme na čokoládu a dobře promícháme až do úplného rozpuštění. Musí vzniknout hladká hmota. Vychladlý a ještě tekutý ganache dáme do stříkacího sáčku a do každého vajíčka vstříkneme krém asi 1 cm pod okraj. Vaječný likér také dáme do sáčku a doplníme. Bílek utřeme s moučkovým cukrem do hustoty „měkkého másla“. Měla by nám vzniknout lehká, ale pevná textura. Dle našeho uvážení obarvíme a stříkáme dekorace, které usušíme na 40 °C a nebo necháme volně uschnout. Kvítkem uzavřeme vajíčko.