Sváteční paštika, kterou si zamiluje každý!
Postup: Vařené kaštany a brusinky hrubě pokrájíme. Na pánvi s první částí másla orestujeme. Na druhým kousku másla necháme nakrájený česnek zpěnit a přidáme nakrájená očištěná játra. Přidáme rozmarýn. Restujeme asi 10 minut. Přidáme madeiru a necháme zredukovat. Třetí část másla rozpustíme se smetanou. Osolíme a opepříme. Přidáme k játrové směsi a vše do hladka vymixujeme. Na závěr vmícháme kaštany a brusinky. Paštiku dáme do skleniček, které máme umyté. Poslední máslo rozpustíme a zalijeme každou paštiku trochou másla, případně dozdobíme snítkou rozmarýnu a brusinkami. Uzavřeme skleničky.
Recept:
200 g kaštanů
100 g sušených brusinek
300 g másla /40 g, 50 g, 60 g, 150 g/
600 g drůbežích jater /králičí jsou též výborné/
4 stroužky česneku
4 – 5 větviček rozmarýnu
100 ml madeiry nebo 80 ml koňaku
120 g smetany ke šlehání
15 g soli
Pepř dle chuti