„Cukráři zlenivěli. A lžou, že zákazníci nechtějí zákusky z pravých surovin,“ říká Josef Maršálek
8. října 202024 850
„Doma lidé pečou z pravého másla a pravé šlehačky. Přesvědčil jsem se o tom na castingu soutěže Peče celá země. Profesionální cukráři nám zlenivěli, že používají rostlinné náhražky a polotovary. Je to levnější a lépe se s tím pracuje,“ vysvětluje Josef Maršálek Blance Kubíkové. Doufá, že obliba pořadů, knih a časopisů o vaření a pečení pomůžou české cukrařině odrazit se ode dna – ostatně za první republiky byla na stejné úrovni jako ta francouzská. Josef vzdělává zájemce v kurzech i profesionály v cukrárnách, nejen tuzemských. Ke svým bestsellerům Upečeno s láskou a Moderní česká cukrařina teď přidá novinku: Moje sváteční pečení. Před našimi kamerami upekl jahodové indiánky s parfémem z vlčích máků a čokoládou ruby. A v jižních Čechách nám představil svého přítele, tři želvy a stovku morčat, na své rodné Moravě babičky, kmotřičku, sourozence a synovce. Užijte si speciál Mých míst!