„Karbanátek není ze zbytků!“ Šéfkuchař Ondřej Slanina ho mívá na jídelníčku i v zámecké restauraci
21. května 202040 398
Zapomeňte na školní jídelnu, kde jste v pátečních karbanátcích s podezřením hledali maso z předchozích dní. V zámecké kuchyni Chateau St. Havel, kde vládne Ondřej Slanina, patří na čestné místo jídelního lístku telecí karbanátky s gorgonzolou obalené ve slanině. V den natáčení byl karbanátek - pro změnu z vepřového - i v poledním menu. „Ten si asi dneska dám, s nastavovanou kaší, protože mám rád mleté maso. A miluju polévky, dnes je kaldoun. Další alternativy k obědu jsou pečené kuřecí stehno, zadělávaná kapusta a krkovice pečená s bylinkami,“ dělá Ondřej chutě Blance Kubíkové. Jak se vaří na zámku? Kde Ondřej Slanina začínal? Kvůli čemu ho chtěl jeho první šéf vyhodit? V jaké restauraci si připadal jako v pohádce? Jako kluk miloval párky v rohlíku – koupil by si ho na ulici i dnes? Jak dlouho ještě bude „kluk v akci“? Vychovává si v synech pokračovatele? Proč si k bydlení vybral Brandýs nad Labem? Proč si nepořídil bazén? A kde se kousek od domova cítí jako na Jadranu?