Jedlíci na cestách - 35 talířů jídla za 68 hodin ve dvou lidech
Projekt Jedlíci na cestách představí Na palubě cestovatel Tomáš Šapovalov. Společný projekt Tomáše Šapovalova a Jardy Bouzka se snaží představovat národní kuchyně rozličných zemí nejenom v Evropě. Co je to perkelt a jak se odlišuje od guláše. Jak chutnají langoše v Maďarsku? A polévka halászlé? Kde vznikl currywurst a nejlepší kebab v Berlíně. Dobroty v Polsku, protože Polsko to není jen posypová sůl v potravinách. Jídlo v zemi, kde národní gastronomie neexistuje - Holandsko. Kobliha plněná koblihou v Rumunsku. Slovensko nejsou nejenom halušky a korbáčiky. Jak se na pálivé jídlo a mnohé další. Připravte se na to, že budete slintat!
00:16 jedlík a cestovatel Tomáš
01:26 společný projekt Tomáše Šapovalova a Jardy Bouzka
02:16 vznik projektu Jedlíci na cestách
02:58 cíl projektu Jedlíci
04:13 Maďarsko
06:00 Německo
07:58 Polsko
10:14 polská pizza
11:07 Holandsko
14:30 Rumunsko
16:30 Slovensko
17:45 cesta za jídlem do Japonska
18:42 kde je možné Jedlíky sledovat a potkat
20:03 pálivé jídlo a mléko jako hasící přístroj
20:45 jak a na co Jedlíci natáčejí
23:28 umí jedlík i vařit?
24:22 nejlepší jídlo v životě
25:18 největší hnus
27:19 festival Cestovatelská střela
29:16 česká kuchyně není špatné, jen se musí dělat lépe