Nejlepší mramorová bábovka s pravým kakaem a vanilkou. Neskutečně vláčná a voňová
4 vejce, 200 g cukru, 100 ml horké vody, 150 ml oleje, 330 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa, kůra z jednoho citrónu, šťáva z půlky citrónu, 1 lžička vanilkového extraktu, špetka soli, na vysypání kokos nebo mouku.
Postup: Vyšleháme cukr se žloutky a po lžicích začneme přidávejte horkou vodu. Pak střídavě olej, citrónovou šťávu, kůru, vanilku. Opatrně vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva do těsta.
Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta. Formu vymažeme máslem a vysypeme, v našem případě kokosem. Nalijeme těsto do formy. Chtěli jsme mít část bábovky kakaovou, proto jsme si nechali část těsta a do něj proseli kakao a promíchali. Pak jsme nalili kakaovou část do formy.
Pečeme přibližně 35 minut na 190°C. Před koncem pečení zkontrolujeme zapíchnutím špejle. Těsto se nesmí na špejli lepit.