Domácí skořicové rolky jako z pekárny. Velké, nadýchané, měkké a perfektně vláčné
Další recept, který musíte vyzkoušet a především ochutnat.
Ingredience na 12 ks:
125 ml plnotučného mléka
125 ml vlažné vody
25g droždí
55 g cukru (použili jsme třtinový)
½ čl sušené vanilky
4 pl másla, rozpuštěné a lehce zchladlé + další na potření
1 žloutek
340 g hladké mouky (použili jsme špaldovou) + na poprášení
½ čl soli
• Kvásek - smícháme vlažné mléko s vlažnou vodou, přidáme lžičku cukru, droždí a necháme asi 5 minut na teplém místě vzejít kvásek.
• V misce pořádně prošleháme rozpuštěné máslo (lehce zchladlé) a žloutek. Ve velké míse smícháme mouku, zbylý cukr, sušenou vanilku a sůl. Přidáme máslovo-žloutkovou směs, kvásek a vařečkou smícháme ingredience. Pomocí hnětacího háku hněteme na hladké a nelepivé těsto cca 10 minut.
• Mísu vymažeme máslem, vložíme do ní těsto. Mísu přetáhneme potravinářskou fólií a necháme těsto kynout teplém místě až zdvojnásobí objem. Trvá to cca 75 minut.