Strouhaný kakaový koláč s tvarohem. Výborná klasika na plech, po které se jen zapráší
22. března 2021174 931
Do tvarohové náplně můžete použít jakékoliv sezónní ovoce nebo to co máte zavařené. Ingredience na konci videa.
INGREDIENCE NA TĚSTO: 300 g hladké mouky (špaldové), 9 g prášku do pečiva, 60 g cukru (třtinového), 3 pl holandského kakaa, 200 g měkkého másla, 1 žloutek, špetka soli, INGREDIENCE NA TVAROHOVOU NÁPLŇ: 500 g hrudkového tvarohu, 70 g cukru (třtinového), 1 čl mleté vanilky, 2 žloutky, 1 pl kukuričného škrobu, 3 bílky, citrónová kůra POSTUP PŘÍPRAVY TĚSTA: V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, sůl, cukr, kakao a promícháme. Přidáme žloutek, změklé máslo a vypracujeme na hladké těsto ve tvaru koule. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 2 hodiny do lednice. Následně těsto rozdělíme na 2 nerovnoměrné části (větší část použijeme na spodek formy, menší na vrch). Větší část rozválíme a vložíme na pečící papír v připravené pečící formě a pomocí prstů vtlačíme těsto až do krajů, aby pokrylo spodek formy (my použili formu o rozměrech 32x22 cm). POSTUP NA TVAROHOVOU NÁPLŇ: V míse smícháme tvaroh, cukr, vanilku, škrob, žloutky, citronovou kůru a promícháme. V další misce si vyšleháme sníh z bílků, který pomalu po lžících přidáme k tvarohové náplni. Na urovnané těsto přidáme tvarohovou náplň a můžeme také přidat čerstvé nebo zavařené ovoce, třešně, meruňky, to co máme rádi). Navrch nastrouháme menší část těsta. Vložíme do trouby a pečeme 35 minut na 180°C.