Vánoční trefa do černého: Neodolatelná mandlovo-maková srdíčka s malinovým džemem
14. prosince 20206 855
250 g hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 115 g cukru, 100 g mletých mandlí, 100 g mletého máku, 150 g másla, 2 vejce, malinový džem
Postup: v mise zpracujeme mouku, mleté mandle, prášek do pečiva, cukr, mletý mák. Zamícháme a postupně zapracujeme máslo. Nakonec do těsta přidáme vejce a opět zapracujeme. Těsto musí být lesklé a vláčné. Pokud bude těsto sypké, přidejte vejce, v opačném případě mouku. Hotové těsto necháme 30 minut odpočívat při pokojové teplotě a následně rozválíme na cca 2 mm vysoký plát a můžeme vykrajovat. Vykrojené srdíčka pokládáme na plech, vyložený pečícím papírem.
Pečeme 10 minut při teplotě 175 °C. Nemusí velmi zhnědnout, aby se zachovala struktura máku. Jakmile srdíčka vychladnou, slepíme malinovým džemem.