Bramborové nočky s vitamínovou bombou pro čtyřnohé miláčky
Když si chci dát něco, co on nemůže, tak si na to zajdu do restaurace, aby o tom nevěděl a nebylo mu to líto. Ale vynahradím mu to, vždycky mu něco dobrého udělám. A jelikož už se mi těch receptů nashromáždila spousta, napadlo mě, že bych mohl některé natočit, aby se i ostatní psi měli tak dobře, jako se má ten můj, říká autor receptů v tomto dalším dílu nového seriálu BONE APPÉTIT.
Bramborové nočky s vitamínovou bombou
1 balení bramborových noků
1 porce mražené zeleniny
1 vejce
Noky uvaříme do měkka v horké vodě. Aby nedošlo k jejich slepení, je dobré vodu oživit lžíci čerstvého máslíčka. Doporučujeme nešetřit na másle, to by šlo o šetření na nesprávném místě. Zeleninku, která se běžně používá v polévkách, je potřeba rozvařit do měkka, aby byla opravdu jemná a rychle klouzala do krku, pokud na ni pejsek dostane chuť. Pokud ne, nijak ho nenutíme.
Vejce pak připravujeme bez oleje, jen na zelenině a dbáme na to, aby žloutek nepraskl. Čím menšího psa máme, tím je potřeba být při volbě vejce opatrnější. Nejmenší psi přímo milují nikoliv kuří produkty, ale křepelčí původ.
Když dáme na servírovací talíř, můžeme pozorovat, co vše a jestli vůbec si náš miláček něco k sezobnutí vybere.
Přijde chlap k hospodě a svého irského vlkodava uváže k zábradlí venku a sám vejde dovnitř. Po chvíli se dovnitř vřítí chlápek a křičí: „Čí byl ten pes uvázaný u zábradlí?“ „Můj,“ odpoví jeho majitel. „Proč se ptáte?“ „Můj pes ho bohužel zabil!“ „Co máte za psa, že dokázal zabít vlkodava?“ „Stájového pinče.“ „Jak by mohl stájový pinč zabít vlkodava?“ „On mu zaskočil v krku!“
JBTV