Rád bych v kuchyni víc žen, říká michelinský šéfkuchař Sahajdák. V Praze připravuje novou restauraci
V kuchyni michelinské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise, o které mluví jako o hospodě v Haštalské, by měl šéfkuchař Oldřich Sahajdák rád víc žen. Jídlo připravené ženskýma rukama neomylně pozná, je na něm vidět jemnější práce. Jeho přání ale zůstává nevyslyšeno. Na inzerát, ve kterém aktuálně hledá zaměstnance do nového provozu, nezareagovala žádná kuchařka. Připravovaný podnik se přitom bude jmenovat Marie B. Ryze mužskou záležitostí je i národní kolo nejprestižnější kuchařské soutěže Bocuse d`Or. Vysvětlení pro to nemá, podmínky nabízí všem stejné a vyvrací i další předsudek o řvoucím šéfovi. „Nikdy na ně neřvu, protože to by byla moje chyba, že jsem si vybral nějakého vola, který to dělá blbě, a mě to akorát štve, a je stresuje,“ říká.
00:00 Kuchařská liga mistrů
03:38 Králík na talíři
05:16 Mladí kuchaři
06:50 Restaurace po covidu
08:20 Stres v kuchyni
09:28 Ženy v gastronomii
11:15 Zahraniční zkušenosti
12:08 Nový podnik Marie B.
15:06 Michelin a jeho cena