Kulajda od šéfkuchaře, kterou musíte vyzkoušet
9. dubna 202414 820
Jihočeská kulajda je naprostá klasika. A nejen to! Dokonce patří mezi to málo jídel, které mají opravdu původ v Česku. Šéfkuchař restaurace Grand Cru Svatopluk Hemmer pro vás připravil tento recept, který opravdu stojí za vyzkoušení - dělá se trochu jinak než jak ji znáte, ale ta chuť je opravdu jedinečná!
Na 4 porce budete potřebovat:
1 velká cibule
1 ks menší mrkev
1 ks menší kořenová petržel
3 ks stroužky česneku
čajová lžička celého kmínu
50 g namočené sušené houby
200 g nakládaný kopr
1 polévková lžíce hladké mouky
50 g másla
800 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany
200 ml mléka
1 lžíce octa
Sůl, pepř
4 ks vařené vejce
200 g uvařený brambor nakrájený na kostky
200 g čerstvých hub dle sezóny
čerstvý kopr na ozdobu