Buchta Vysočina
13. března 202531 346
Buchta VYSOČINA
Tuto "žravou" buchtu dělá moje mamka snad odjakživa. Ani vlastně nevím, proč jí říkáme Vysočina. Možná pro její kopcovitý vzhled. :-)
Jako první předehřejeme troubu na 160°C horký vzduch.
Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Ingredience
4 vejce, 200g cukru, 1 dcl vody, 1 dcl oleje, 200g polohrubé mouky, 15g kypřícího prášku do pečiva, 1 ½ lžíce kakaa Pudink - 1300 ml mléka, 3 pudinkové prášky, 6 lžic cukru.
Pečeme na 160°C horký vzduch – pekla jsem kolem 25 - 30 min
Upečenou horkou buchtu potřeme – 3 zakysané smetany smíchané s cukrem (množství dle chuti). Můžeme přidat skořici a také polít čokoládou.