Vánočka
Jak na to -
nejlépe na noc namočte rozinky do rumu nebo minimálně 3 hodiny předem.
Ingredience:
250ml vlažného mléka
21g čerstvých kvasnic - droždí
140g moučkového cukru
2 vejce
400g polohrubé mouky
270g hladké mouky
citronová kůra z 1/2 citronu
2-3 lžíce rumu - můžete použít ten z rozinek špetka
špetka soli
125g změklého másla
100g rozinek
hrst ořechů
vejce na potření + 1 lžíce vody
plátky mandlí na ozdobu
Kvásek, těsto, 1,5 hodiny kynout, zamotat a dáme pod utěrku opět kynout na 30 - 60 minut.
Pečeme na horní a spodní ohřev na 200°C - 7 minut pak stáhneme teplotu na 140°C a pečeme 35 minut. Mějte na paměti, že každá trouba peče jinak, tak dobu a stupně přizpůsobte vaší troubě.
Krásný adventní čas. Pokud mě ještě neodebíráte, tak začněte.....zdraví Jana C.