Odpor k masu, uražené zákaznice. Stal jsem se na den řezníkem
Jestli jsem něco odjakživa nesnášel, tak sahat na maso. Což je samozřejmě skvělý předpoklad pro práci v řeznictví. Ale chtěl jsem zjistit, jak vypadá příprava masa a jak se liší to z řeznictví a z obchoďáku. Dále jsem vyzvídal, jak poznají, že maso a uzeniny v pultu jsou ještě v pořádku - po hmatu, či snad po čuchu? Nebo také, jak se od sebe liší jednotlivé šunky, když jich máme tolik druhů.
Šichta nám začala v prodejně v Havlíčkově Brodě před pátou hodinou ranní. Pulty v tu dobu byly prázdné, museli jsme je celé zaplnit masem a uzeninou. Chvíli jsem pracoval s řezníkem, chvíli s uzenářkami. V půl osmé jsme otevřeli a začali obsluhovat. Některé zákaznice jsem zpočátku vyděsil, ba i urazil, ale pak už stížnosti nebyly a já s lidmi i laškoval. A vy teď uvidíte, jak takový den v řeznictví vypadá.
0:00 Dnes uvidíte + znělka
0:26 Úvod
0:39 Je ze mě řezník
2:44 Chystáme uzeniny
4:21 Kuřecí maso
5:02 Pečeme kuřata
5:44 Otevřeno!
9:58 Zavíráme