Rohlíčky z mandlí a bez vajec, které se rozplývají na jazyku
29. listopadu 20233 974
Jak peču vosí hnízda, jsem vám už ukázal. Teď přidám ještě rodinný recept na vanilkové rohlíčky.
Na těsto pro přibližně 125 rohlíčků potřebujeme: 140 g másla, 70 g cukru moučka, 70 g mandlí, 160 g hladké mouky a špetku soli
Na obalení: cukr moučka a vanilkový cukr (vmíchávám vždy 1 sáček vanilkového cukru do 100 g moučky)
Postup: Máslo a cukr vyšleháme do pěny. Pak vmícháme prosetou mouku a najemno rozsekané mandle. Rychle zapracujeme v těsto a dáme do dalšího dne odpočívat do lednice
Pečeme na 165 stupňů přibližně 8 minut. Po vyndání z trouby počkáme tak tři minutky a pak obalujeme v moučce smíchané s vanilkovým cukrem. Po vychladnutí rohlíčky obalíme ještě jednou.