Dokonale vláčné a jednoduché na přípravu: Medovníkové kuličky
Dnes si společně s Laurou Benčíkovou připravíme MEDOVNÍKOVÉ KULIČKY, které hravě zvládnete připravit i s dětmi.
Na cca 60 kuliček budete potřebovat:
400 g hladké mouky
60 g másla
60 g sádla
2 vejce M
140 g medu (cca 4 lžíce)
8 g jedlé sody (2 lžičky)
4 g perníkového koření (1 lžička)
200 g cukru krupice
4 g soli
Krém:
1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka
250 g změklého másla
Tuk, cukr, med a vejce za stálého míchání zahřejeme v kastrolu na mírném plameni. Až vznikne homogenní tekutá hmota, přidáme jedlou sodu. Dobře promícháme a až směs vzkypí, stáhneme z ohně a vylijeme do mouky se solí a perníkovým kořením. Vypracujeme volné těsto, které v nižší vrstvě upečeme na plechu s papírem na pečení v horkovzdušné troubě při 180°C asi 15 minut. Vychladlý korpus rozdrtíme v chopperu a tři hrsti drtě si necháme stranou na obalení. Zbytek smícháme s do hladka vyšlehaným krémem. Tvoříme kuličky, které obalujeme v drti. Dáme zatuhnout v chladu a odležet.
Kuchařku s recepty Teplé i studené kuchyně Jakuba Hübnera můžete zakoupit na e-shopu Muzikál expresu: https://muzikal-expres.myshopify.com