Houbový kuba
V této epizodě si s hostem Ladislavem Vostárkem připravíme houbového kubu. Budeme potřebovat...
3 plné hrsti sušených hub
300 g středních krup
3 lžíce sádla + trocha na vymazání pekáčku a potření pokrmu před pečením
2 střední cibule
6 prolisovaných stroužků česneku
3 lžíce sušené majoránky
3 lžičky kmínu
sůl, čerstvě mletý pepř
Houby i kroupy zvlášť namočíme přes noc do vody. Druhý den kroupy slijeme a uvaříme v dostatečném množství slané vody cca 20 minut doměkka. Poté je scedíme a necháme okapat. V pánvi na sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby i s vodou, kmín a asi pět minut vše podusíme do částečného odpaření tekutiny. Směs zamícháme k uvařeným krupkám, přidáme prolisovaný česnek, majoránku, pepř a osolíme. Přendáme do sádlem vymazané zapékací mísy, uhladíme a potřeme trochou sádla. Zapékáme nepřikryté na 200°C asi třicet minut.
Kuchařku s recepty Teplé i studené kuchyně Jakuba Hübnera můžete zakoupit na e-shopu Muzikál expresu: https://muzikal-expres.myshopify.com