Italská kuchyně u vás doma: Recept na penne campagnola s artyčoky
Dnes si s hostem Ladislavem Korbelem si připravíme PENNE CAMPAGNOLA S ARTYČOKY.
500 g těstovin Penne
4 lžíce olivového oleje
1 šalotka najemno
3 stroužky česneku
200 g nakládaných artyčoků
1 menší bio cuketa
200 g půlených cherry rajčátek
80 g sušených rajčat
60 g oliv kalamata snítka čerstvého tymiánu snítka čerstvé petrželky
60 g strouhaného sýru Gran Moravia sůl, čerstvě mletý pepř
Do hrnce si dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. V hlubší pánvi si na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou šalotku dosklovata. Jako první vhodíme do pánve k orestované šalotce na půlměsíčky nakrájenou cuketu. Postupně přidáváme zbylou nakrájenou zeleninu a také tymián. V závěru přidáme k zelenině prohřát olivy, sušená rajčata a artyčoky. Do vzniklé zeleninové směsi vmícháme al dente uvařené těstoviny a můžeme přidat i trochu těstovinového vývaru. Necháme jen krátce přejít varem a společně vše promícháme. Hotový pokrm naservírujeme na talíř a dokončíme sýrovými hoblinami a snítkou čerstvé petrželky.
Kuchařku s recepty Teplé i studené kuchyně Jakuba Hübnera můžete zakoupit na e-shopu Muzikál expresu: https://muzikal-expres.myshopify.com