Lahodné strojkové slepované cukroví, které se stane hitem mezi přáteli a rodinou
Dnes si společně s moderátorem Honzou Musilem připravíme babiččino strojkové slepované cukroví.
300 g hladké mouky
220 g změklého másla
70 g moučkového cukru
1 vanilkový lusk
2 žloutky
1 g soli
200 g čokolády 52%
20 g kokosového tuku
ostružinová nebo rybízová marmeláda
Postup:
Mouku smícháme s práškovým cukrem, vanilkovým cukrem, solí a přidáme máslo se žloutky. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme v lednici 1 hodinu odpočinout. Těsto dáme do strojku na maso s nástavcem na cukroví a vytlačujeme požadované tvary, které od strojku odřezáváme nožem. Vytlačené cukroví vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a postupně upečeme v předehřáté horkovzdušné troubě na 170 °C cca 7 minut dozlatova. Jednotlivé tyčinky spojíme marmeládou a jejich konce poté namáčíme v čokoládě rozpuštěné s kokosovým tukem ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Hotové cukroví necháme zatuhnout v chladu na plechu s papírem na pečení. Tip: Masový strojek lze nahradit pevným plátěným cukrářským sáčkem s příslušnými nástavci.
Kuchařku s recepty Teplé i studené kuchyně Jakuba Hübnera můžete zakoupit na e-shopu Muzikál expresu: https://muzikal-expres.myshopify.com