Letos zkuste netradiční recept: Křehké sváteční pistáciové rohlíčky
Po pistáciových rohlíčcích se jen zapráší. Na přípravu budete potřebovat:
300 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g jemně mletých pistácií, 50 g moučkového cukru, 2 žloutky, 6 g matcha tea, 1 vanilkový lusk (dřeň) nebo vanilkový cukr (10 g), špetka soli (1 g).
Na obalení rohlíčků: 20 g jemně mletých pistácií, 50 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a 1/2 lžičky matcha tea.
Příprava pistáciových rohlíčků s matcha tea je stejná jako u klasických vanilkových rohlíčků. Ze všech surovin propracujeme pevné těsto, které dáme alespoň na hodinu odpočinout do lednice. Poté tvarujeme rohlíčky, které pečeme v horkovzdušné troubě na 170°C 8-10 minut. Obalují se ještě teplé v moučkovém cukru smíchaným s 1 vanilkovým cukrem, 1/2 lžičky matcha tea a jemně mletými pistáciemi. Tento druh cukroví je chutnější, když ho necháte alespoň pár dní proležet v uzavřené dóze.
Kuchařku s recepty Teplé i studené kuchyně Jakuba Hübnera můžete zakoupit na e-shopu Muzikál expresu: https://muzikal-expres.myshopify.com/products/tepla-i-studena-kuchyne-jakuba-hubnera-sesitove-vydani
https://www.muzikalexpres.cz
https://www.instagram.com/teplaistudenakuchynejh
https://www.facebook.com/Tepl%C3%A1-i-studen%C3%A1-kuchyn%C4%9B-Jakuba-H%C3%BCbnera-106268968759452
© MUSICAL-MEDIA s.r.o 2022