Luxusní italská polévka minestrone s pancettou a parmezánem
V hrnci na olivovém oleji orestujeme dozlatova na kostičky nakrájenou pancettu. Přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pokračujeme s postupným přidáváním nakrájené zeleniny. Následuje mrkev, řapíkatý celer, pórek, cuketa a nasekaný česnek. Restujeme do částečného změknutí zeleniny. Poté přidáme rajčatový protlak, sekaná rajčata ve vlastní štávě, oregano a v závěru scezené bílé fazole. Zalijeme vývarem, dle chuti osolíme, opepříme a vaříme ještě asi 15 minut. Na talíři polévku ozdobíme hoblinami parmezánu, případně snítkou petrželky či bazalkovým pestem.
4 lžíce olivového oleje
100 g pancetty nebo slaniny
1 ks cibule
1 ks pórek
2 ks mrkve
2 ks řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
1 l kuřecího vývaru (voda + 2x gelový bujón)
1 plechovka rajčatového protlaku
1 plechovka krájených rajčat ve vlastní šťávě
1 ks cuketa
1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu
čerstvé nebo sušené oregano sůl, čerstvě mletý pepř parmezán petrželová nať a bazalkové pesto na ozdobení
Kuchařku s recepty Teplé i studené kuchyně Jakuba Hübnera můžete zakoupit na e-shopu Muzikál expresu: https://muzikal-expres.myshopify.com/