Luxusní vaječná tlačenka, která vám vykouzlí skvělý chuťový zážitek
Šunku a vařená vejce nakrájíme na nudličky, přidáme scezenou sterilizovanou zeleninu (nálev zachytíme do hrnce), větší kousky pokrájíme nadrobno. Přidáme petržel nebo medvědí česnek a majonézu s hořčicí. Dobře zamícháme a ochutíme solí, pepřem, chilli a citronovou šťávou nebo vinným octem. Želatinu dáme na pár minut nabobtnat do 80 g studené vody. Nálev ze zeleniny doplníme vodou do 250 g. Přivedeme ho k varu, sejmeme z plotýnky a po chvíli přidáme nabobtnalou želatinu. Necháme ji rozpustit a tuto tekutinu nalejeme k předem připravené směsi. Dobře promícháme a takto připravenou směs ihned nalejeme do potravinovou fólií vyložené chlebíčkové formy. Necháme ji v lednici zatuhnout alespoň 3 hodiny, nejlépe však přes noc.
6 natvrdo uvařených vajec M
1 malá sklenice sterilované zeleniny (Moravanka)
100 g šunky, šunkového salámu nebo šunkové klobásy
200 g majonézy
100 g zakysané smetany 18%
1 lžíce plnotučné hořčice
20 g práškové želatiny snítka čerstvě nasekané petrželky (pažitka, medvědí česnek)
šťáva z 1/2 citronu nebo cca 20 g bílého vinného octa
sůl, čerstvě mletý pepř
1 lžička sladké uzené papriky špetka chilli
Kuchařku s recepty Teplé i studené kuchyně Jakuba Hübnera můžete zakoupit na e-shopu Muzikál expresu: https://muzikal-expres.myshopify.com/