Naučte se připravit křehký „flammkuchen“ s křupavou slaninou a šalotkou v pohodlí kuchyně
Flammkuchen
220 g hladké špaldové mouky, 2 lžíce olivového oleje, 125 g vlažné vody, 5 g soli, 1 větší šalotka, 150 g anglické slaniny na kostičky, 2 kelímky Crème fraîche, sůl, čerstvě mletý pepř, špetka muškátového oříšku, šťáva z 1/2 citronu, malý svazek pažitky a sladkolisté petržele.
Mouku prosejeme do mísy, přidáme olej, vodu, sůl a zpracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme zabalené ve fólii 15 minut odpočinout. Troubu rozehřejeme na 220 °C a dáme do ní nahřát dva plechy. Mezitím si smícháme Crème fraîche s citronovou šťávou a dle chuti osolíme, opepříme a přidáme i trochu muškátového oříšku. Na pánvi orestujeme zprudka slaninu nakrájenou na kostičky a na chvíli k ní přidáme i na plátky nakrájenou šalotku. Necháme společně chvilku orestovat, aby šalotka změkla. Těsto rozdělíme na dva stejné díly a vyválíme oválné tenké pláty. Přemístíme každý na jeden kus pečícího papíru, potřeme smetanou a rovnoměrně posypeme orestovanou slaninou se šalotkou. Vyndáme oba plechy z trouby a na každý dáme připravený falmmkuchen. Pečeme asi 8–10 minut dozlatova. Podáváme ještě horké, posypané nasekanou pažitkou s petrželkou.