Osvěžující čočkový salát s koriandrem a plněná vejce. Naprosto dokonalá kombinace
Čočkový salát
250 g černé čočky (Beluga), 1 malá červená cibule, svazek čerstvého koriandru, sůl, čerstvě mletý pepř, 3 lžíce olivového oleje extra virgin, 5 lžic aceto balsamico a 50 g sušených rajčat pokrájených.
Čočku uvaříme dle návodu na obalu (cca 25 minut). Vodu slijeme a čočku přendáme do mísy, kde ji necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a koriandr nasekáme. Přidáme k čočce spolu s olivovým olejem a balsamikem. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, promícháme a necháme odležet nejlépe v lednici. Podáváme jako přílohu nebo také jako samostatný pokrm.
Plněná vejce
6 bio vajec M, 5 lžic kvalitní majonézy, 3 ks kyselých okurek, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 1/4 cibule, sůl, čerstvě mletý pepř.
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Poté je opatrně oloupeme a každé rozkrojíme napůl. Vyjmeme žloutky a dáme je do misky. Ke žloutkům přidáme najemno nastrouhané okurky, hořčici, nadrobno nakrájenou cibuli, majonézu, sůl a pepř. Vše utřeme a vzniklou směsí plníme půlky vajec.
Tip: Pokud uvařené bílky nakrájíme nadrobno a přidáme k utřené žloutkové směsi, připravíme si skvělou vaječnou pomazánku.