Tagliatelle s baby špenátem, uzeným lososem a medvědím česnekem
Tagliatelle s baby špenátem, uzeným lososem a medvědím česnekem
250–300 g nesušených těstovin (Tagliatelle) (1 balení), 100 g uzeného lososa (1 balení), 125 g baby špenátu (1 balení), 250 g smetany 33%, 50–80 g parmezánu (nastrouhat), sůl, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, šťáva z 1/2 limetky, 1 lžička tymiánu (dle chuti), 3 lžičky pesta z medvědího česneku (lze nahradit dvěma stroužky klasického česneku).
Ve větší pánvi na olivovém oleji zprudka orestujeme lososa, přidáme špenát, který necháme spařit a následně zalijeme smetanou. Jemně osolíme, opepříme, zakápneme limetkovou šťávou, dle chuti můžeme přidat i lžičku tymiánu a na mírném plameni necháme chvíli dusit. Do hrnce si dáme vařit osolenou vodu. Když začne vřít, vhodíme do ní těstoviny, které uvaříme al dente. Nastrouháme si parmezán, který dáme k ostatnímu do pánve. V této chvíli vypneme plamen a přestáváme vařit. Přidáme pesto z medvědího česneku a scezené těstoviny. Dobře promícháme a podáváme. Na talíři můžeme ozdobit medvědím česnekem a trochou nastrouhaného parmezánu.