Babiččiny včelí úly: Nejlepší nepečené cukroví zvládnete levou zadní
Včelí úly, nebo též vosí hnízda, jsou nejklasičtějším a, ruku na srdce, nejlepším nepečeným druhem cukroví. Kakaové špičky plněné rumem jsou ideální vánoční laskominou pro dospělé a s naším receptem je hravě zvládnete!
Suroviny
16 dkg piškotů
a několik piškotů vcelku
16 dkg moučkového cukru
6 dkg másla
4 lžíce rumu
2 lžíce kakaa
Náplň:
8 dkg másla
cukr dle potřeby
1 žloutek
1-2 lžíce rumu
Postup přípravy receptu
Piškoty rozemeleme nebo rozsekáme, přidáme cukr, změklé máslo, rum a kakao a rukama vytvarujeme těsto. Necháme chvíli odpočinout.
Mezitím uděláme náplň: utřeme žloutek, přidáme změklé máslo, moučkový cukr a rum a ušleháme náplň.
Poté formičku na vosí hnízda vysypeme moučkovým cukrem, (nebo dáme do formičky potravinářskou folii) vložíme těsto, uděláme do těsta ve formě důlek, který vyplníme náplní, přiložíme celý piškot na spodek a vyklepneme. Hotová hnízda dáme tuhnout do v lednice.