Boží domácí pizza, která okamžitě zmizí
23. srpna 202124 339
Pizza je jedním z celosvětově nejoblíbenějších jídel. Upečte si ji doma! Stačí vám k tomu trouba, plech a tento recept, který vás naučí udělat křehké těsto a poradí i s náplní, kterou ovšem můžete obměňovat podle vlastní chuti.
Suroviny
Těsto:
400 g hladké mouky
20 g droždí
200-220 ml teplé vody
2 lžíce oleje
1 lžička soli
špetka cukru
Náplň:
5 stroužků česneku
1 velká cibule
drcená rajčata nebo rajčatové sugo
20 dkg šunky
20 dkg sýru eidam
Postup přípravy receptu
Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, do něj rozdrobíme droždí a posypeme cukrem. Zalijeme teplou vodou a necháme vzejít kvásek. Potom nalijeme olej a těsto osolíme, vypracujeme těsto.
Necháme kynout zhruba 20 minut. Hluboký velký plech si nepatrně pomažeme olejem a těsto prsty vytáhneme do všech rohů.
Česnek nastrouháme na jemno, rozetřeme ho po těstě, které natřeme i drcenými rajčaty. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, položíme na těsto a nakonec poklademe nakrájenou nebo natrhanou šunkou.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 18-25 minut při 200-220°C. Těsně před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.