Božská příloha ke steaku? Křupavá grilovaná zelenina
7. srpna 20211 713
Ať už potřebujete přílohu ke steaku či třeba kuřecím paličkám, nebo chcete pohostit vegetariána, tato křupavá grilovaná zelenina splní všechna vaše očekávání.
Suroviny
čerstvá paprika
červená cibule
cuketa
baklažán
(může být i jiná zelenina)
olivový olej
sůl
pepř
provensálské koření
Postup přípravy receptu
Nakrájajte baklažán, uložte na na tanier a dobre posolte. Nechajte odstáť, až pokial nezačne vytekať tmavá, horkastá tekutina. Vytlačte z neho zbytky vody, pokvapkajte olejom, a dochuťte.
Opálte šupku papriky nad plynovým horákom, alebo v rúre, ošúpte a nakrájajte, dochuťte olejom, soľou, peprom a bylinkami.
Nakrájajte zvyšnú zeleninu, pridajte olej, soľ, peper, bylinky.
Grilujte na rozpálenom grile, alebo grilovacej panvici.
Trpezlivým otáčaním dostanete mriežkový vzor.