Božský tvarohový koláč s dokonale křupavou drobenkou
K snídani, svačině, jako moučník po dobrém obědě nebo pohoštění pro návštěvu. Poctivý koláč ještě žádnou hospodyňku nikdy nezradil. Zkuste tvarohový s ovocem - a hlavně nezapomeňte na sladkou a křupavou drobenku!
Suroviny
Drobenka:
250 g polohrubé mouky
100 g másla
100 g cukru
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
Tvaroh:
250 g tvarohu - nejlépe z vaničky
1 vejce
1 vanilkový cukr
cukr (podle chuti a podle sladkosti ovoce)
ovoce jaké máte rádi, nemělo by být moc tvrdé, může být i scezený kompot
Postup přípravy receptu
Uděláme drobenku. Odebereme 2/3 a dáme do vymazané, vysypané koláčové formy. Na ni vylijeme tvaroh, který poklademe ovocem. Na ovoce nasypeme zbývající drobenku.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C cca 30 minut. Teplota i čas jsou orientační, záleží na vaší troubě.