Bramboráky, po kterých vás nebude pálit žáha
21. dubna 2021190 301
Bramboráky jsou absolutní česká klasika. Citlivější jedinci po nich ale často skončí v bolestech. Kvůli množství česneku totiž může po mastných bramborácích pěkně pálit žáha. Jak se tomu vyhnout? Místo čerstvého česneku použijte ten sušený! Anebo, používáte-li zásadně čerstvý, odstraňte z něj nejprve zelený klíček, který se nachází uprostřed stroužku.
Suroviny
8 velkých brambor
8 stroužků česneku
mléko
polohrubá mouka
olej
1 vejce
majoránka
sůl
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme a zároveň s česnekem nastrouháme (na malých slzách). Ve vhodné míse smícháme s vajíčkem a trochou mléka, přidáme majoránku a sůl. Je-li třeba, můžeme lehce zahustit moukou.
Směs necháme 20 minut odstát a pak na pánvi smažíme placky. Je-li těsto moc řídké, můžeme buďto přidat mouku nebo odlít tekutinu.