Česká klasika: Krtkův dort snadno a levně
14. března 202128 264
Skvělé banány, sladký tvaroh a pousta kakaa. Krtkův dort je oblíbenou sladkou pochoutkou v českých domácnostech, protože skvěle chutná a vyrobit jej není vůbec náročné. Jak na to?
Suroviny
Korpus:
100 ml oleje
100 g moučkový cukr
2 vejce
1 lžíce rumu
180 g polohrubé mouky
2 vrchovaté lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
125 ml mléka
Náplň:
3 banány
2 šlehačky na šlehání (500 ml)
2 ztužovač
40 g moučkový cukr
70 - 80 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu
Olej, cukr a žloutky ušleháme, po chvilce přidáme rum a zamícháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a pr.do pečiva, mléko a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do vymazané, kokosem vysypané dortové formy a pečeme při teplotě asi 180°C 30 minut.
Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme kruh tak 1,5 cm a vnitřek vydlabeme do tvaru mísy,dno musí zůstat neporušené!!!
Na náplň smísíme cukr a ztužovače a nahrubo nastrouhanou čokoládu,vsypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme.
Banány podélně rozkrojíme a vložíme do vydlabaného korpusu, na ně navrstvíme šlehačku a vytvoříme kopeček. Na něj namačkáme rozdrobený vnitřek korpusu.