Česká klasika: Špekáčky na pivu naprosto bez chyby
18. srpna 202151 162
Špekáčky na černém pivu jsou českou hospodskou klasikou, kterou si ale snadno můžete připravit i doma. Nabídněte je kamarádům a uvidíte, že se po nich jen zapráší.
Suroviny
6 špekáčků
2 cibule
černé pivo
kečup
česnek
kapie (nebo kozí roh)
chilli (nebo feferonka)
drcený kmín
sůl
Postup přípravy receptu
Špekáčky oloupeme, do pekáčku rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, na ni rozložíme na půlky rozkrojené špekáčky, osolíme, opepříme, pokmínujeme.
Přidáme prolisovaný česnek, kečup, poklademe kapií, vše zalijeme černým pivem a dáme péci. Pečeme, až se pivo téměř odpaří, necháme trochu, aby byla šťáva, ve které namáčíme pečivo.