Chuť Itálie za pár kaček: Rychlé špagety s mletým masem
7. července 202163 846
Boloňské špagety jsou mezinárodně známou lahůdkou. Udělejte si jejich zjednodušenou a především rychlejší verzi. Nevyjde vás draho, díky bylinkám si ovšem zachová pravou chuť Itálie.
Suroviny:
balíček špaget
300 g mletého masa
cibule
4 stroužky česneku
olej
sůl
pepř
oregano
bazalka
konzerva naložených rajčat (možno přidat i malý rajský protlak)
strouhaný sýr
Postup přípravy receptu:
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mleté maso (rozmělníme, aby se netvořily hrudky), rajčata, protlak, prolisovaný česnek, koření, osolíme a opepříme.
Dusíme asi 15 minut. Podáváme na vařené špagety a posypeme strouhaným sýrem.