Co ke smaženému kuřeti? No přeci domácí salát Coleslaw!
3. ledna 2021146 852
Ne nadarmo je salár Coleslaw stálicí na menu restauracích nabízejících smažené kuře nebo pečené maso. Tradiční příloha pokrmů z grilu a pánve je oblíbená především v USA, připravit si ji ale můžete i u vás doma. Je to snadné!
Suroviny:
1/2 hlávky zelí
2 mrkve
1 malá cibule
2 lžíce olivového oleje
100 g majonézy
100 g bílého jogurtu nebo smetany
citron
lžička hořčice
cukr
sůl
bílý pepř
Postup přípravy receptu:
Zelí nakrouháme na jemno, prosolíme, zakápneme olejem, necháme chvíli odstát a potom rukou promačkáme.
Mrkev nastrouháme, cibuli nakrájíme na jemno a obojí přidáme k zelí.
Připravíme si zálivku, vše promícháme a necháme chvíli odležet.