Dokonalá nádivka pro ty pravé Velikonoce
3. dubna 202117 424
Co by to bylo za Velikonoce, kdyby na stole nebyla nádivka? Na povrchu křupavá, uvnitř vláčná; taková by měla být. Každá rodina má svůj recept, pokud ale chcete zkusit něco nového, nebojte se toho našeho!
Suroviny
10 housek
8 žloutků
1 Hera
sůl
mletý pepř
majoránka
mletý zázvor
muškátový oříšek
muškátový květ
mladé kopřivy
uzené maso - množství dle chuti
vývar z uzeného masa
(8 bílků)
tuk na vymazání pekáčku
Postup přípravy receptu
Uzené maso (já dávám naše domácí), povaříme ve vodě, pak nakrájíme na kostičky, vývar necháme na polití housek.
Heru a žloutky utřeme, přidáme dle chuti sůl, pepř, rozdrcenou majoránku, mletý zázvor, muškátový květ, muškátový oříšek, oprané a najemno nasekané mladé kopřivy (zkoušela jsem i petrželku nebo špenát, ale nebylo to ono), postupně přidáváme na kostičky nakrájené housky, políváme vývarem z uzeného masa a přidáváme i nakrájené uzené maso. Vše promícháme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do hmoty.
Vložíme do vymazaného pekáčku.
Pečeme dozlatova.