Dovolená v Řecku z pohodlí domova: Udělejte si tradiční patates
21. srpna 20217 643
Řecké patates jsou tradiční součástí místní kuchyně. Pokud máte už dovolenou za sebou nebo se na ni teprve chystáte, přeneste se na chvíli k moři s pomocí originálního receptu.
Suroviny
brambory (podle strávníků)
šťáva z 1/2 citronu
olivový olej
trošku vody
1 lžíce mleté papriky
6 stroužků česneku
1 lžíce rozmarýnu
sůl
pažitka
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a po délce rozdělíme na 4 díly (nebo jak kdo chce). Do mísy dáme rozmačkaný česnek, mletou papriku, rozmarýn, vodu, olivový olej, nakrájenou pažitku nadrobno, šťávu z citronu a osolíme. Všechny ingredience rozmícháme, nasypeme k nim připravené brambory a pěkně v té směsi vyválíme.
Pak je dáme na hlubší plech, rukama zastříkáme zbylou směsí a upečeme ve vyhřáté troubě.