Fantastická krkovička? Jde to i bez grilu: v troubě
15. února 202141 921
Krkovička chutná nejlépe z gilu, ale zimní měsíce zrovna grilování příliš nepřejí. Nezoufejte! Připravit vynikající krkovici zvládnete i v obyčejné troubě. Jak na to?
Suroviny
4-5 plátků krkovičky
sůl
6-7 stroužků česneku
2 cibule
marináda:
2 lžíce oleje
2 lžíce sojové omáčky
6 lžic ostrého kečupu
1 lžička medu
1 lžička mleté papriky
0,5 lžičky mletého pepře
50 ml vody
Postup přípravy receptu
Maso naklepeme a z obou stran osolíme. Potřeme česnekem a naskládáme do pekáčku.
Zasypeme jemně pokrájenou cibulí.
Suroviny na marinádu dobře promícháme a rovnoměrně nalijeme na maso.
Přikryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme do měkka (190°C asi 60min). Podáváme se šťouchanými brambory a zelenin. salátem.