Gnocchi po česku: Zkuste je se zelím a slaninou!
11. ledna 202168 186
Ačkoliv jsou gnocchi spjaty především s italskou kuchyní, díky filmu Pelíšky známe tuto dobrotu i v Česku. Malé válečky z těsta slouží jako příloha, ale i jako samostatné jídlo, pokud se doplní vhodnými surovinami. Zkusit je můžete tak trochu na způsob strapaček - se zelím a slaninou.
Suroviny:
1000 g gnocchi (2 balení po 500 g)
2 cibule
500 g kysaného zelí
200 g anglické slaniny vcelku
1 lžička cukru
1/2 lžičky mletého kmínu
vývar
máslo
sůl
Postup přípravy receptu:
Cibuli nakrájíme a spolu s kostičkami slaniny ji opečeme na másle dozlatova.
Přidáme propláchnuté zelí, kmín, cukr, zalijeme malým množstvím vývaru a podusíme doměkka. Případně dochutíme solí.
Mezitím uvaříme gnocchi podle návodu a hotové promícháme se slaninou a zelím.